Verslag eerste werkzaterdag

Verslag werkzaterdag 6 oktober, met zomerse temperaturen.

Wat een dag, opkomst formidabel, 2 dames en 14 heren waren op deze dag afgekomen.

Zelfs was er een van de leden al voor negen uur en begon uit enthousiasme om half tien al met de werkzaamheden. Na de komst van Wim was een team snel gevormd om de schutting langs het toiletgebouw te verbeteren. In de middag voegde Fred zich bij hen om het werk af te krijgen en de hekwerken terug te plaatsen. Er is een betonband geplaatst onder de schutting om de grond tegen te houden.

Fred was wat later aanwezig maar dit had een reden. Hij was in de keuken gekropen om voor ons bij de lunch wat lekkers te kunnen voorzetten, wat aardig gelukt was, een heerlijke quiche en hartige hapjes. Met de soep van Thea, zelf gemaakte tomatensoep met allerlei ingrediënten en ballen van vers gehakt, was de lunch volmaakt.

De ploeg Ruud, Arie en Wouter werd gevraagd om de schouwstrook langs de akker van Van Aart vrij te maken langs de sloot. Vervolgens kunnen we de sloot boomvrij maken en het hekwerk herstellen.

Philip en zijn vrouw Ineke (nieuwe leden) gingen het veld op om de jonge aanwas van bomen te verwijderen, ook langs de diverse paden en langs de oever van de vijver (een zware klus in de brandende zon). Een aantal jonge elzen werden verderop weer gepland, prachtig.

Fons, Arie, Marcel en Rob zijn gestart met het verwijderen van de dode flier en een te veel aan bomen rondom de boomgaard. Deze klus kan op de volgende werkzaterdag worden vervolgd.

Helma wist zich verdienstelijk te maken door alle terrein elektrakasten van binnen en buiten schoon te maken. Voor het behoud van de kunststof kasten is het van belang deze regelmatig te reinigen.

Jac en Robin hebben de hevel waarmee water in de vijver wordt gezogen onderzocht op mogelijke lekkage. De kraan is gedemonteerd en zij gaan nadenken over verbetering van een langdurende zuigkracht.

Door deze grote opkomst was onze coördinator alleen maar aan het regelen dat ieder de nodige materialen en gereedschappen tot zijn beschikking kreeg en hierdoor zelf niet tot een arbeidsprestatie toe kwam, heeft hij enkel het gebruikte serviesgoed af gewassen. Ik neem wel een dag verlof voor nog wat werk te verrichten zei hij bij het weggaan.

Dank aan alle leden die aanwezig waren, en tot 3 november a.s.

Groet jullie WAK coördinator.

Klik hier voor de foto’s (enkel voor leden).