Gratis lidmaatschap

Er is goed nieuws, het blijkt dat er op de Markeplaat zoveel berkenbomen staan dat het economisch aantrekkelijk is om deze bomen te cultiveren. Het sap wat gewonnen kan worden uit de bast levert geld op. Men is in staat om daar Xylitol van te maken.

Xylitol werd voor het eerst geproduceerd in de negentiende eeuw in Finland waar het werd gewonnen uit de bast van berkenbomen en op de markt gebracht als zoetstof geschikt voor diabetici. Tegenwoordig is China de belangrijkste producent.

Het bestuur heeft dan ook afgesproken met de fabrikant van Xylitol dat men daarvoor de berkenbomen op de Markeplaat mag gebruiken.

Dat levert ons zoveel geld op, dat we hebben besloten de contributie voor het jaar 2017 terug te storten en voor de rest van het geld een nieuwe maaier aan te schaffen.

Op de eerste werkzaterdag van april zullen mensen van Anhui Elite Industrial Co. met toezicht van het WAK de werkzaamheden om de basten te cultiveren starten. Je bent natuurlijk welkom om te komen kijken. Overigens de andere WAK werkzaamheden zullen ook gewoon doorgaan.