De laatste maanden van 2017

Beste leden,

Op 17 september hebben we het zomerseizoen afgesloten onder het genot van een drankje en wat lekkers dat ieder had meegebracht. Het goede weer verleidde enkele leden om nog een laatste zwemrondje in de vijver te doen.

Na deze laatste zomeractiviteit zijn we op 7 oktober weer gestart met de werkzaterdagen. Zoals zo vaak, werd na een bakje koffie en de zon aan de hemel, gestart met diverse werkzaamheden.

Met vier man werd de kabel ingegraven voor een goede ontvangst van wifi op het caravanterrein. Met de aanleg van deze kabel gaat voor vele kampeerders een wens in vervulling om ook op dit terrein een permanente ontvangst te hebben. Snoeiwerk is verricht in de omgeving van het toiletgebouw bij de vijver om hier meer zonlicht tot op de grond te laten doordringen voor de jonge aanplant. Dit toiletgebouw zullen we dit jaar een face-lift gaan geven.

Ook langs de rivier de Mark en de akker van Schrauwen is het nodige snoeiwerk verricht.

Tijdens de lunch begon het licht te regenen en daarna is het resterende werk afgerond en is de middag met een drankje afgesloten. Met dank aan alle aanwezige harde en noeste werkers.

Op zaterdag 4 november is het werk voor de Wifi ontvangst op het kampeerterrein afgerond. Nu zijn de techneuten aan de beurt die in april de installatie installeren. Met Adrie zullen we de mast voor de ontvanger nog plaatsen.

Onze dames Floor en Adèle gingen in de ochtend het veld op om daar het nodige snoeiwerk te verrichten. De werkzaamheden bij het toiletgebouw bij de vijver zijn weer opgepakt. Ruud en Adrie hebben de toiletten gedemonteerd en het tegelwerk verwijderd.

Ook werden enkele dode bomen gerooid. Bij de vijver is het nodige winter klaar gemaakt. De kabels met drijvers zijn uit het water gehaald, kunnen gewassen worden en opgeborgen voor de volgende zomer. Het ponton is uit het water gehaald en de steiger is bekleed met een net om de vogels niet de gelegenheid te geven op de steiger hun behoefte te doen. (slecht voor de kwaliteit van het water )

De lunch werd deze keer verzorgd door Floor. Ze serveerde een heerlijke soep voor ons.
Na de lunch begon het licht te regenen waardoor het na een uurtje werken te nat werd en werden de verdere werkzaamheden afgeblazen. Na nog een drankje en een hapje te hebben genuttigd gingen we tevreden naar huis. Er was weer goed werk verricht.

Op maandag 6 november heeft Ton het water en het gas afgesloten, dus vanaf nu geen water en toiletten te gebruiken.

Tot de volgende werkzaterdag op 2 december om 10.00 uur, we hopen weer op een grote deelname zodat het werk onder velen verdeeld kan worden. 

Namens het WAK,
groet Frans.