Verslag werkzaterdag december; uitnodiging voor 6 januari

De ochtend van 2 december begon mistig bij een temperatuur van 1 graad boven 0!

Gerrit haalde de tractor bij de boer want er waren vele transportwerkzaamheden gepland. Om 10 uur werd door de leden koffie gedronken en werden de werkzaamheden verdeeld. Frans had weer een hele lijst van activiteiten opgesteld die mogelijk uitgevoerd konden worden.

Ruud, Robin en Adrie zouden de betimmering van het toilet bij de vijver op zich nemen. Gerrit zorgde dat alle materialen en gereedschappen met de tractor naar het toilet gebracht werden. De aanhangwagen werd gebruikt als werkbank.

De wanden zijn voorzien van witte trespa platen, ook het plafond. We zullen er ook een kleine wastafel in plaatsen met een watertappunt voor het vullen van een flesje water. Op 6 januari worden de werkzaamheden van het toilet voortgezet.

 

 

Kees plaatste de paal voor de wifi- zender, zodat Adrie de schuifpaal kan afmaken.

 

 

Wim, Fred en zijn vrouw hielden zich bezig met het verzamelen van de kastanjebladeren en Gerrit zorgde ervoor dat de bladeren bij de vuurkorf werden afgeleverd om te verbranden. Zoals jullie wel weten zijn onze kastanjebomen ziek door een kleine larve die zich alleen laat verwijderen door de bladeren te verbranden.Gerrit was overal te vinden waar wat getransporteerd moest worden.

 

Nadat we de koffie gedronken hadden gingen Kees en A 3 het riet maaien langs de vijver, ook dit werd weer door Gerrit en Jac opgehaald en achter in het bos gedropt.

Jac en Frans hebben nog wat vlier gesnoeid in diverse bosjes.

 

De lunch werd deze keer verzorgd door Thea die een heerlijke erwtensoep voor ons had gemaakt, en verrassend bracht Fred ook een eigen gemaakte mosterdroomsoep mee en wat stokbrood met als versnapering eigen gemaakte hartige koekjes.

Al met al weer een geweldige dag op onze Markeplaat, met nog even ( 1 uur ) de zon. En natuurlijk dank aan de nieuwe werkers van Mens en Natuur, maar ook dank aan de vaste medewerkers.

Tot ziens op 6 januari, onze volgende werkzaterdag.

 Allen nog prettige feestdagen en een fijne jaarwisseling toegewenst namens het WAK.

P.S. Bekijk ook de nieuw geplaatste foto’s van de Markeplaat in “Herfst en Winter”.