Verslag werkzaterdag december

Zaterdag 1 december 2018

Bij de start van deze winterdag was het twijfelachtig of het een droge zaterdag zou blijven. De positieven onder de leden togen toch naar de Markeplaat. Met 12 leden werd het een aangename zaterdag met ook nog wat zonneschijn in de ochtend.

Kees en Nico kregen de opdracht om de sloot bij van Aart verder schoon te maken dit was een vreselijk karwei, daar de sloot vol stond met braamstruiken en veel wildgroei. Later werden ze ondersteund door Wouter en Richard. Deze twee hadden eerst de verwilderde vlier op het veld verwijderd en daarna de struiken aan de rechterkant langs de vijver gesnoeid.

Ronald , A3 en Wim pakten de draad weer op om het riet langs de vijver te maaien. Na afloop melden zij dat er nog een dag werk zou zijn om al het riet af te maaien, keurig dan is op 5 januari deze klus ook gedaan. We zullen op 5 januari zorgen voor de tractor en de aanhangwagen om het riet naar het moeras te transporteren dan kan het gras groen blijven.

Adri had zijn lasapparaat meegenomen om de scharnieren van het entreehek vast te lassen, die waren ingescheurd. Samen met Gerrit zijn ook nog de steunpalen gericht zodat de ogen waar het slot doorheen steekt weer tegenover elkaar zitten, waardoor het slot weer gemakkelijk te plaatsen is!

Wim hield zich bezig met het schoonmaken van het toiletgebouw, balken dak en goten werden schoongemaakt. Hij constateerde dat de goten niet goed bevestigd waren er bleef aan de ene kant veel water in de goot staan. Hij heeft de goten wat opgehoogd zodat deze beter afwateren.

Fred kwam wat later, dat zijn we van hem gewend, omdat hij in de ochtend voor ons een heerlijke taart in de oven gebakken heeft. Fred dank voor deze lekkernij. Na van de heerlijke verse tomatensoep genoten te hebben begon het te regenen, dus werd besloten het materiaal op te bergen. Na nog wat gedronken en ieder prettige feestdagen en een mooie jaarwisseling gewenst te hebben, keert ieder tevreden huiswaarts.

De volgende werkzaterdag is 5 januari 2019 om 10.00 uur.

Foto’s vind je op de fotopagina (alleen voor leden, je moet ingelogd zijn).