Lidmaatschap tarieven

Mens en Natuur kent verschillende tarieven voor leden. Deze tarieven worden door de ledenvergadering vastgesteld.
Voor het jaar 2019 zijn ze als volgt:

Contributie voor personen van 18 jaar en ouder: € 75,00
Contributie voor jongeren tot en met 23 jaar: € 17,50
Kinderen tot en met 17 jaar: € 0,00 (met eigen NFN kaart € 2,00)

Het inschrijfgeld per persoon bedraagt € 12,00
Kosten voor een sleutel bedragen € 3,00
Personen, jonger dan 24 jaar, waarvan de ouders lid zijn, betalen geen inschrijfgeld.

Bij toetreding in de loop van een kalenderjaar zijn de volgende contributiebedragen van toepassing:
01-01 tot en met 14-06: € 75,00
15-06 tot en met 14-07: € 64,00
15-07 tot en met 14-08: € 52,00
15-08 tot en met 14-09: € 40,00
15-09 tot en met 31-12: € 29,00

Als u al lid bent van de NFN op het moment van toetreden, dat kunt u een gedeelte van de aan de NFN betaalde contributie terugontvangen. Dit loopt via de vereniging: Mens en Natuur vraagt aan de NFN uw teveel betaalde contributie terug, en de Vereniging betaalt dat weer aan u. Bovendien moet u de oude NFN kaart inleveren, zodat Mens en Natuur bij de NFN kan claimen.

Als dit nodig is, kan er in overleg met de penningmeester een afwijkende betalingsregeling getroffen worden. Te denken valt aan bijvoorbeeld betalen in enkele termijnen.

Klik hier als u lid wilt worden.

https://www.mensennatuur.nl/menu-voor-leden/groene-boekje-2017/ Wij noemen dat het groene boekje.

Klik hier voor Dagbezoek

 Lid worden

 • Met het INF/NFN-zegel op je ledenpas van Mens en Natuur krijg je toegang tot alle naaktlocaties wereldwijd.
 • Natuurlijk veel voordeel ook als lid van Mens en Natuur. Je krijgt kortingen op campings en accommodaties, op leuke producten, op toegang tot de sauna, verzekeringen etc. Je hebt je lidmaatschap er dus zo weer uit!
 • Belangenbehartiging staat bij NFN hoog op de agenda. Zij zorgen ervoor dat naaktstranden en naaktrecreatieterreinen behouden, onderhouden en uitgebreid worden.
 • Op zoek naar een locatie in binnen- of buitenland? Dan ben je bij NFN aan het juiste adres. NFN heeft een zeer uitgebreide database met naaktstranden, naturistencampings en wellnesslocaties wereldwijd.
 • Je krijgt 4x per jaar het magazine UIT! in de bus.
 • Je kunt gratis gebruikmaken van de NFN app, waarmee je direct een geschikt strand, een goede camping of een mooie sauna in de omgeving kunt vinden (mét uitgebreide locatie-informatie en routebeschrijving).

Voorwaarden lidmaatschap

 • Het Mens en Natuur inclusief het NFN-lidmaatschap loopt een kalenderjaar en wordt tot wederopzegging automatisch verlengd.
 • Je betaalt het geldende tarief, zie hierboven.
 • Voor jongeren tot 18 jaar (als ouder of voogd ook lid is) is het lidmaatschap zelfs helemaal gratis.
 • Het jongerenlidmaatschap wordt niet automatisch omgezet in een betaald lidmaatschap wanneer de aangemelde 18 jaar wordt. Je ontvangt dan eerst een brief van ons met de vraag om het lidmaatschap te verlengen.
 • Mocht je je lidmaatschap op een bepaald moment op willen zeggen dan kan dat  per e-mail
 • Opzeggingen voor het komende jaar moeten vóór 30 november van het lopende jaar bij ons binnen zijn. Alleen schriftelijk of ook via  e-mail .
 • Word je lid via een actie of aanbieding, dan kan je je Mens en Natuur en het NFN-lidmaatschap gedurende het eerste jaar niet wijzigen of opzeggen.
 • Afhankelijk van de betalingsmethode die je hebt gekozen, wordt de contributie begin januari van het nieuwe jaar automatisch afgeschreven van je rekening, of ontvang je een factuur, die je voor aanvang van het nieuwe jaar dient te betalen.