Naturisme en lid worden

In eigen land zijn de mogelijkheden talrijk. Langs de kust zijn inmiddels veel (on)officiële naaktstranden. Langs vennen en meren, op kiezelstrandjes langs rivieren en in zwembaden treft men op een zomerse dag “blootlopers”.

Officieel zijn er nu ruim 150 openbare plaatsen voor naaktrecreatie, zwembaden bieden wekelijks meer dan 100 zwemuren aan voor naaktrecreanten. Ook naturisten gaan op mooie dagen uit de kleren, immers wat is nu natuurlijker dan bloot. Vaak hoeven zij op hun beschutte terreinen niet eens te wachten tot het kwik zomerse waarden bereikt.

Maar naturisten gaan in hun beleving van de natuur nog een stap verder. Het gemeenschappelijke uitgangspunt van alle naturisten is: “Leven in harmonie met de natuur, in een gemeenschappelijke naaktheid die als doel heeft het zelfrespect, het respect voor de medemens en de zorg voor de natuur en milieu te bevorderen”. En als je dan zo in je blootje rondstapt met z’n allen “dan is daar niets opwindends aan”, merken nieuwkomers steevast op. Zonder kleren is iedereen gelijk; want één van de grootste waarden van het naturisme is de acceptatie van het menselijk lichaam met zijn kleine en grote gebreken.

Een gewoon lijf is ook mooi, ideale maten bestaan niet. Dik of dun, jong of oud, zwart of wit, rijk of arm, gehandicapt of topsporter: bezoekers raken vaak binnen enkele ogenblikken op een naturistenterrein hun complexen kwijt over hun eigen lichaam.

Eindelijk een plaats waar je niet wordt aangestaard, waar je jezelf kunt zijn. Een rondleiding, zeker bij mooi weer, een ideale gelegenheid om met de sfeer van een naturistenvereniging kennis te maken. Misschien wilt en kunt U wel aspirant lid worden, als de vereniging bij U past en U bij de vereniging.

Meld je hier aan