Sauna winterseizoen 2018-2019

We hebben dit winterseizoen afgesproken met een nieuwe sauna/wellness). Na enige jaren in Papendrecht hebben we besloten dit seizoen te verhuizen naar Etten-Leur. Namelijk bij Beauty & Wellness Trivium in het Fletcher hotel.

Het is een kleinere intieme sauna, waar we voortaan de tweede zondag van de maand kunnen verblijven als vereniging. Omdat veel leden uit deze buurt komen, dachten we dat dit voor een ieder een prettige omgeving is. Ook kinderen (mits niet gekleed) zijn welkom. Dus dat klinkt ons als naturistenvereniging prettig in de oren.

De sauna is bezocht door onze voorzitter en ook het eten werd goedgekeurd. 

Praktische zaken:
Elke tweede zondag van de maand. Van oktober 2018 tot en met april 2019.
Open van 11:00 uur tot 23:00 uur.
Rond 14:00 uur zijn de meeste leden aanwezig. Er zijn dus ook niet leden aanwezig.
Tip: de eerste opgieting is vaak óók om 14:00 uur.
Tarief € 13,00 per persoon voor Mens en Natuur leden.
Je moet wel je ledenkaart van Mens en Natuur tonen.
Beauty & Wellness Trivium
Trivium 72
4873 LP Etten-Leur
De data staan op de website bij de evenementen.

Wat bieden ze allemaal?

Stoombad & baden
Stoombad
Het stoombad, ook wel bekend als Turks stoombad, heeft een lagere temperatuur dan de Finse sauna’s. De temperatuur van het stoombad is niet hoger dan 48°C, terwijl de luchtvochtigheid meer dan 80% bedraagt. Het inhaleren van deze bijzonder vochtige lucht in combinatie met eucalyptus is een verfrissende en ontspannende ervaring. Stomen stimuleert de bloedsomloop en de afvoer van afvalstoffen. Doordat het de interne lichaamstemperatuur verhoogt heeft het bovendien een gunstige invloed op de bestrijden van virussen en verkoudheid

De voetenbaden
Bij een sauna hoort een voetenbad. Deze zijn geplaatst aan de lange witte bank. Heerlijk om uw saunaritueel te beginnen.

Zwembad
De temperatuur van het zwembad ligt rond de 30°C, heerlijk om na het afdouchen verder af te koelen.

Bubbelbad
Het grote bubbelbad laat u heerlijk relaxen, door middel van grote en kleine bubbels.

Sauna’s
Opgiet sauna
De temperatuur in deze sauna ligt rond de 90°C, met een luchtvochtigheid van ongeveer 20%. Douchen vooraf is verplicht en na de sauna is het belangrijk om goed af te koelen. Als gevolg van de warmte ontspannen de spieren, verbetert de bloedcirculatie, stofwisseling en ademhaling.
De opgiet sauna heeft 5 banken in 3 verschillende hoogtes. In deze sauna worden ook regelmatig een handmatige opgieting gegeven door de saunameester.

Sauna 70 °c
De temperatuur in deze sauna ligt rond de 70°C, met een luchtvochtigheid van ongeveer 20%. Douchen vooraf is verplicht en na de sauna is het belangrijk om goed af te koelen. Als gevolg van de warmte ontspannen de spieren, verbetert de bloedcirculatie, stofwisseling en ademhaling. Deze sauna sauna heeft 5 banken in 3 verschillende hoogtes.

Infraroodstralers
De infraroodstralers zijn gevestigd op de lange witte bank. U kunt hiervoor plaatsnemen en genieten van de heerlijke warmte. Laat de warmte in uw spieren trekken voor ontspanning.

Fitness & Solarium
Fitness
Onze fitness afdeling is gericht op gezond bewegen, ontspanning door inspanning. De fitness ruimte is vrij te gebruiken voor iedereen die een bezoek brengt aan het Wellness Trivium. Voor onze zakelijke gasten is de fitness al geopend vanaf 05:00 uur en deze sluit iedere dag om 23:00 uur.

Solarium
Het Wellness Trivium solarium bestaat uit een staande en een liggende zonnebank. Deze zonnebanken zijn voorzien van een muntautomaat waardoor u kan bepalen wanneer u gaat en hoe lang u wilt zonnen. Uiteraard geven onze specialisten u graag een advies op maat over de beste manier van zonnen en ook over huidverzorging tijdens en na het zonnen.

Douches
In de doucheruimte kunt u heerlijk warm of koud afdouchen. U kunt kiezen uit de gewone douches, de koude waterstroom of de trekemmer. Hier kunt u ook vrij gebruik maken van scrub en douchegel.

Parkeren
Gratis parkeren op eigen terrein.

Routebeschrijving naar Beauty & Wellness Trivium

Komend vanaf de A58 vanuit Breda of Roosendaal
– Neem de afslag Etten-Leur (afrit 18)
– Bij de verkeerslichten (350m) rechts aanhouden naar de Bredaseweg
– Bij de volgende verkeerslichten (350m) rechts afslaan op de Trivium
– Deze weg leidt tot de rotonde waaraan het hotel zich bevindt

Komend vanuit Zevenbergen (N389)
– Volg Etten-Leur
– Ga bij de eerste rotonde (bij de jachthaven) linksaf
– Blijf de weg volgen: Tuindersweg, Donkerstraat, rotonde rechtdoor, Pottenbakkerstraat, rotonde rechtdoor, Vijfhuizenweg, overweg over, Lage Vaarkant
– Bij de verkeerslichten rechtdoor, op de Trivium
– Deze weg leidt tot de rotonde waaraan het hotel zich bevindt

Beauty & Wellness Trivium
Trivium 72
4873 LP Etten-Leur
telefoon  +31(0)76 5010041

Dit evenement is elke tweede zondag van de maand.
Zie ook de data van het evenement

N.B. de sauna in Papendrecht is per 1 november 2018 gesloten.