Wat een feest, onze midzomer

Verslag van het midzomerfeest op zaterdag 22 juni 2019

Nadat omstreeks 16.00 uur alle deelnemers zich verzameld hadden bij de vijver, werden we ontvangen door de voorzitter. Zij verwelkomde ons en wenste ons een leuk weekend toe. Na de glazen in geschonken te hebben werd er een toost uitgebracht. Onze Nico zorgde ondertussen voor enkele fijne hapjes. Na wat keuvelen en kennismaking met enkele nieuwe leden werden we verrast door een spektakel op het water.

Wouter had met behulp van enkele andere leden een tweetal reuze ballen opgeblazen. In de ballen waren enkele leden gekropen die aan het lopen of kruipen waren op het water. Dit tot veel vermaak van de mensen op de kant. Ieder die het wilde proberen kreeg de kans om op het water te lopen. Geweldig en bedankt Wouter voor je inzet.

Daarna ging het hele gezelschap richting Plaathuis voor een hapje en een drankje. Wat ons hier te wachten stond  vertelde Frans. Een spellencircuit met een vijftal spellen. De groep werd in teams van drie of vier ingedeeld en die werden op pad gestuurd langs de opgestelde spellen op het terrein. Na een uur werden de uitslagformulieren ingeleverd en begon de telling.  Nadat ieder weer was voorzien van iets lekkers van Nico (vandaag onze kok) werd aan een afsluitend spel begonnen. Dit was het plaatsnamenspel. Elke zin moest voltooid worden met een plaatsnaam. Bijv. “Dit is geen korte straat maar een LANGEWEG”. Zo waren er 35 plaatsnamen te raden in zinsverband.

Nadat ook deze uitslag binnen was werden de punten opgeteld en werd het team van Tonny, Joop en Anita als winnaar uitgeroepen en werd een heuse kampioensmedaille omgehangen.

Nico, onze kok, had deze dag gezorgd voor een rookoven barbecue. Om 11.00 uur lagen de spareribs al te garen. In de loop van de middag en avond werden heerlijke hapjes van de barbecue uitgedeeld.

Tegen negen werd het tijd om het kampvuur aan te maken onder het genot nog steeds van de lekkernijen. Rond het kampvuur kwamen allerlei verhalen over vakantie, liefhebberijen en andere zaken ter sprake. Om 12.00 uur werd de avond beëindigd met het zingen van het kamplied. Iedereen vond het een heel geslaagd midzomerfeest.

Om 10.00 uur de volgende ochtend stond het ontbijt klaar op de banken voor het Plaathuis, ook weer verzorgd door Nico. Nadat alles was opgeruimd werd het weekend met een koffie / thee ronde om 13.00 uur afgesloten.

Alle deelnemers en organisatoren bedankt en natuurlijk ook onze kok Nico.

De (vele) foto’s zijn voor leden te zien op de fotopagina.