Verslag werkzaterdag april

Werkzaterdag 6 april

Weer zo’n geslaagde werkzaterdag verzorgd door onze leden. Met een opkomst van 20 was de door het bestuur verzorgde lunch bij voorbaat al geslaagd. Om 10 uur werden de diverse werkzaamheden door onze Frans uitgelegd en de ploegen samengesteld.

Philip en Ineke richten hun vizier op het toiletgebouw. Herstel tegelwerk en schoonmaken. Op maandag werd het voegwerk en kitwerk afgerond. Prima werk. Nadat op 2 maart het leidingwerk voor de watervoorziening in de boomgaard was verricht kon nu de aansluiting worden voltooid. Kees, Kees en Adri vormden hiervoor de ploeg. De speeltuin had nu een opknapbeurt nodig. Er waren inmiddels tractorbanden aangevoerd en met zand gevuld.

De rekstokpalen werden vervangen en de wip is van een nieuwe staander voorzien. Dus onze kinderen kunnen hun hartje weer ophalen. Richard, Gerrit en Nico als grote animator zorgde voor kwaliteit en gein. Beton maken kunnen ze als de beste of het beton hard wordt zullen we over enkele weken wel zien. Ondertussen zorgden Nico en Ronald dat de bladeren van de kastanje boom verbrand werden.

Door Marcel en nieuwkomer Jaap uit het verre Zeeland (bedankt) werd zand opgehaald in Zevenbergen en gestort op het strand. Daarna het restant van de bomen uit het SBL bos opgehaald, met hulp van Willemijn (dochter van), en verzameld bij het houthok om te drogen. (van de zomer kampvuurtje maken)

Op aanraden van een van onze leden (Fons) werd bij laag water het afvoerriool van de septictank met 6 meter verlengd tot aan de keienstrook. Voor Ruud, Ronald en Wouter een waar waterballet met lieslaarzen en natte voeten maar wel veel plezier gehad. Dit alles om te voorkomen dat de afvoerleiding dichtslibt.

Voorwaar een hele geslaagde dag met een fijne lunch en prachtig weer. Tot 5 oktober en allen een fijne zomer toegewenst.

Jullie coördinator.