Nieuwjaarsduik / Werkzaterdag

Werkzaterdag 5 januari

De eerste Werkzaterdag in het nieuwe jaar was er een om in te lijsten. Bij goed weer en een fantastische groep van 21 leden werd het knallen in het bos.

Diverse zaken konden werden afgewerkt zoals de sloot langs de akker van de boer, het riet langs de vijver, de zandbakken en het snoeien van de bomen in de speeltuin.

Marcel en Ruud legden enkele zieke elzen plat en sleepten deze uit het bos voor de stook. Floor heeft een gedeelte van de bossage langs het terras van het plaathuis gesnoeid zodat de komende zomer weer een volle haag de wind zal tegenhouden.

Philip en Ineke hebben langs de binnendijk de vlier weggezaagd om in de zomer de inkijk vanaf het fietspad te voorkomen. Blad en riet langs de vijver zijn afgevoerd naar het moeras zodat het gras weer kans krijgt te groeien.

Na de overheerlijke erwtensoep van Floor en de hartige hapjes van Fred werd de middag afgesloten met een drankje. Er is weer een geweldige start gemaakt in 2019. Top.

Nieuwjaarsduik 13 januari

Ook de Nieuwjaarsduik werd druk bezocht. Meer dan twintig leden waren benieuwd wie er de moed hadden om een duik te wagen in onze vijver. De duikers zouden geen last hebben van blauwalg, het waterschap had de vijver schoon verklaard.

Het leek een druilerige dag te worden, maar met de paraplu op gingen de kijkers om vijf voor twaalf richting de vijver om het spektakel te aanschouwen. Na wat foto’s van de duikers liepen de vier duikers, Nico, Kees, Adri en Frans richting vijver. Onder toeziend oog van de vele toeschouwers werd er door de vrijwillige duikers enkele malen een duik genomen. Het water was redelijk fris en de temperatuur op de wal was aangenaam fris te noemen.

Hierna werd in het plaathuis genoten van een glaasje glühwein of warme chocolade melk met stukjes worstenbrood en hartige hapjes. Er werd nog nagekaart over de jaarwisseling en de toekomst van de vereniging. Om 13.00 uur werd de middag afgesloten en ieder tevreden huiswaarts of naar de saunamiddag van de vereniging in Etten-Leur.

Weer een geslaagd evenement van onze vereniging om over na te praten.

Meer foto’s op onze fotopagina (alleen voor leden).